Project koor o.l.v. Árpád Shermann

Samen zingen is de basis van alle muziek!

Daarom start Muziek opMaat Amersfoort met dit projectkoor.

 

In korte tijd worden er enkele koorwerken (zie onder) ingestudeerd die ten gehore worden gebracht tijdens de MoMA Muziekavond op vrijdag 23 maart 2018.

Dit koor is toegankelijk voor docenten én volwassen leerlingen.

 

 

Árpád Schermann (1958) studeerde viool bij Jan Nicolai aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en bij Jan Hulst aan het Rotterdams Conservatorium. Na voltooiing hiervan studeerde hij in Rotterdam koor- en orkestdirectie bij Arie van Beek, Barend Schuurman, David Porcelijn en Kenneth Montgomery.

Daarnaast studeerde hij bij Jürgen Schriefer, gedurende lange tijd de meest prominente leraar op het gebied van de 'Schule der Stimmenthüllung', een manier van zingen en stemgebruik, ontwikkeld door de Zweedse zangeres Valborg Werbeck-Svärdström.

Sinds 1982 werkt Árpád Schermann met koren en orkesten in Nederland, Duitsland, Finland, Rusland en Zwitserland, op zowel professioneel als op hoog amateur niveau.

Cursussen en practica op het gebied van (koor-)directie gaf hij onder andere aan de Vrije Muziek Academie en aan de zangstudenten van de Laulukoulu (Conservatorium met de focus op zang) in Lahti Finland. 

Op dit moment is hij vaste dirigent van het Valborgkoor, het Valborgkoor Internationaal en het Valborg Ensemble. Hiernaast is hij vaste gastdirigent van het Incanto Chor in Zwitserland. 

 

Repetities

vrijdag 23 februari, 9 & 16 maart 2018       20:00-22:00 uur

 

Concert

vrijdag 23 maart 2018       20:00 uur

 

Repertoire

Kijk hier voor het repertoire dat we gaan zingen

 

Kosten 

€ 30,00    (voor leden, leerlingen én externe deelnemers)

 

NB Parttime deelname en restitutie is niet mogelijk 

 

Locatie

Kerkgebouw De Brug

Schuilenburgerweg 2     3816 TB Amersfoort 

aanmelden

Door je aan te melden, verplicht je je aanwezig te zijn op alle repetities én het concert!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.