vrijdag 13 september 2019

18:30 - 21:30    Kerkgebouw De Brug      Schuilenburgerweg 2   Amersfoort

 

Workshop CMM

door Jurgen van Harskamp


 

 

 

 

Jurgen van Harskamp kwam tijdens zijn studie ‘docent muziek’ aan het Koninklijk conservatorium in aanraking met nieuwe compositie-werkvormen. Hierdoor geïnspireerd besloot hij zich deze werkvormen meer eigen te maken en volgde workshops en trainingen bij o.a. Fraser Trainer (Creative Director van London Sinfonietta), Peter Wiegold en Tim Steiner (Guildhall).

Sinds 2004 is hij werkzaam als workshopleider en trainer bij verschillende orkesten en ensembles als o.a. Het Koninklijk Concertgebouworkest, Het Rotterdams Filharmonisch orkest het Radio Filharmonisch Orkest en het Nederlands Symfonisch Orkest.

 

Ook geeft hij workshops en lessen op educatieve instellingen als de Rietveld Academie, het Koninklijk Conservatorium, het middelbaar-, basisonderwijs en muziekscholen.

 

Sinds 2007 werk hij bij Het Concertgebouw waar hij de compositie workshops verzorgt voor zowel jong en oud.

Verder ligt zijn hart in zang, theater, het maken van elektronische muziek en componeren.

Wat gaan we doen?

In een workshop maken we altijd nieuw werk. Het thema of uitgangspunt kan verschillen, maar de workshop is pas klaar als er iets staat. Gedurende dit proces worden werkwijze en visie op creatief onderwijs beoefend en staan we stil bij het belang van creativiteit en de link naar muzikale beleving maar bovenal plezier in het maken van muziek. 

De workshop is voor alle niveaus en er kan met allerlei materiaal worden gewerkt. Mochten deelnemers instrumenten bespelen zijn deze uiteraard van harte welkom. 

programma

18:30               inloop

19:00-21:00    workshop

21:00-?            borrel

Aanmelding

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.