Marlies de Roos

“De panfluit is één van de oudste instrumenten ter wereld. Het is een veelzijdig instrument dat veelal ondergewaardeerd wordt en een ietwat stoffig imago heeft. Toch is de panfluit alles behalve stoffig. Het is een bijzonder en veelzijdig instrument dat mensen kan betoveren met haar warme doch heldere klank.” – Marlies de Roos

 

Toen Marlies de klank van de panfluit hoorde, wist ze het: dit is mijn instrument. Na deze start volgden er vele jaren van zelfontplooiing, het volgen en volbrengen van het conservatorium en het volgen van masterclasses en lessen bij bekende Panfluitisten. Tijdens haar studie heeft Marlies haar privé lespraktijk (Muziekpraktijk Avenis) geopend in Amersfoort Nieuwland (Amersfoort-Noord). Ze is de praktijk begonnen uit liefde voor de muziek in het algemeen, maar vooral uit liefde voor de panfluit. Haar doel is dan ook om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te betoveren met de prachtige klank van dit bijzondere instrument. Marlies geeft les op maat en let daarbij sterk op de behoefte van iedere individuele leerling. Zo is er veel ruimte voor inbreng van eigen stukken of wensen op dat gebied.

Panfluitlessen volgen kan al vanaf 6 jaar.

 

Naast haar lespraktijk treedt Marlies regelmatig op in heel Nederland. Dit doet ze met verschillende ensembles zoals het Ensemble Mihai Scarlat (Het grootste professionele Balkanensemble van West-Europa), Hora Mare (Roemeense Folklore) en Ensemble Batuta (oa. Schoolconcerten en kinderconcerten met Balkanmuziek). Marlies is bestuurslid bij de Nederlandse Panfluitvereniging en is ze jurylid bij het Nationaal Panfluit solisten concours). Door haar rijke ervaring als leerkracht basisonderwijs en daarnaast haar Conservatorium opleiding, is Marlies tevens werkzaam als Docent Muziek bij verschillende basisscholen.

meer info

contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.