Marjolein Koetsier

 

Marjolein Koetsier houdt zich al meer dan dertig jaar bezig met voor haar het mooiste instrument dat er is: De menselijke stem. De zangstem als drager voor muziek is bij uitstek geschikt om emoties over te brengen en de ziel te raken. De stem kan trillingen overbrengen, die een ‘stemming’, te weeg brengen bij de toehoorder, maar ook bij de zanger zelf. Zodra je gaat zingen gebeurt er van alles met jou zelf. Je stem, dat zijn niet alleen je stembanden, dat ben jij! Dat is je houding, je adem, dat is wie jij bent. In de zanglessen van Marjolein is dat het uitgangspunt. Ze wil jou horen! Zo vrij en expressief mogelijk. Daarvoor biedt Marjolein tools en handvatten in de vorm van speelse houding, adem, stem en articulatie oefeningen. Dit zorgt ervoor dat je grip krijgt op je zangstem, waardoor je met veel meer plezier en gemak leert zingen. Marjolein werkt graag met gevorderde amateurzangers, die inzien, dat ‘oefening kunst baart'. 

  

Marjolein studeerde aan het conservatorium te Amsterdam bij Cora Canne Meijer en ze voltooide daar ook de toenmalige Operaklas. Ze volgde vele masterclasses en workshops waaronder in 2014 de Estillvoice training, waarmee ze ook inzicht kreeg in andere zangstijlen dan klassiek.

Tot 2004 zong Marjolein in het Groot Omroepkoor  en met het vocaal ensemble Quink ging ze o.a. twee keer per jaar op tournee door de USA, waar ze concerten en workshops gaf aan Colleges en Universities.

Ook zong ze als soliste bij vele gelegenheden, koren en ensembles.

Naast haar zang- en lespraktijk heeft Marjolein zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld als carrière coach voor professionele musici en als presentatie- en stemcoach.

Ze schreef het boek ‘Stembalans’ over de stem als instrument voor persoonlijke groei en geeft interactieve lezingen en workshops door het hele land. Marjolein is tevens lid van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen.

 

 

Meer info en aanmelding