Petra Stoute

In haar zangpraktijk in het Soesterkwartier van Amersfoort geeft Petra met veel enthousiasme les. Iedereen die beter wil leren zingen via de klassieke zangmethode is welkom.De zanglessen zijn er voor jou! Om de mogelijkheden van jouw stem en daarmee jouw plezier in het zingen te vergroten. Petra werkt aan techniek (houding, ademhaling en toonvorming) zodat je met meer gemak zingt, mooie lange legato lijnen kan zingen maar bijvoorbeeld ook die snelle loopjes uit je (koor)partij onder de knie krijgt. Techniek is fantastisch maar we kunnen natuurlijk niet zonder expressie. Want uiteindelijk is alle techniek slechts een middel om je te kunnen uiten. Aan die expressie wordt dan ook veel aandacht besteed. In de lessen probeert Petra aansluiting te vinden bij wat voor jou werkt.. Dit alles op een ongedwongen, plezierige manier met ruimte om te experimenteren.

Naast de privélessen worden er ook groepslessen aangeboden. Samen met een pianist verzorgd Petra deze lessen zo’n een keer in de zes weken. Met regelmaat kan je dus deelnemen. Dit geeft je de gelegenheid om te oefenen met het zingen voor publiek, van elkaar te leren en om bijvoorbeeld eindelijk eens dat prachtige bloemenduet te zingen. 

 

Petra heeft haar masterdiploma klassieke zang behaald aan het conservatorium van Amsterdam. Als zangdocente is ze al vele jaren actief en is ze aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen.

Als zangeres is ze actief op verschillende gebieden, zo zingt ze als soliste bij bv oratoriumkoren en als freelancer in het koor van De Nationale Opera. Daarnaast is ze manager en zangeres van CLARUS solistenkwartet en verzorgt ze de muzikale omlijsting van stijlvolle trouwceremonies via Classical Wedding Singers Europe. 

 

Meer info en aanmelding: