Samen zingen is de basis van alle muziek!

Ook dit jaar zal er weer een programma worden ingestudeerd door het MoMA - projectkoor.

Dit programma wordt ten gehore gebracht tijdens de MoMA-Muziekavond voor volwassenen op vrijdag 27 maart 2020.

Het koor is toegankelijk voor docenten én volwassen leerlingen en wordt wederom gedirigeerd door Árpád Schermann. 

 

Árpád Schermann (1958) studeerde viool bij Jan Nicolai aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en bij Jan Hulst aan het Rotterdams Conservatorium. Na voltooiing hiervan studeerde hij in Rotterdam koor- en orkestdirectie bij Arie van Beek, Barend Schuurman, David Porcelijn en Kenneth Montgomery.

Daarnaast studeerde hij bij Jürgen Schriefer, gedurende lange tijd de meest prominente leraar op het gebied van de 'Schule der Stimmenthüllung', een manier van zingen en stemgebruik, ontwikkeld door de Zweedse zangeres Valborg Werbeck-Svärdström.

Sinds 1982 werkt Árpád Schermann met koren en orkesten in Nederland, Duitsland, Finland, Rusland en Zwitserland, op zowel professioneel als op hoog amateur niveau.

Cursussen en practica op het gebied van (koor-)directie gaf hij onder andere aan de Vrije Muziek Academie en aan de zangstudenten van de Laulukoulu (Conservatorium met de focus op zang) in Lahti Finland. 

Op dit moment is hij vaste dirigent van het Valborgkoor, het Valborgkoor Internationaal en het Valborg Ensemble. Hiernaast is hij vaste gastdirigent van het Incanto Chor in Zwitserland. 

 

 

 

Repetities

vrijdag 6, 13 en 20 maart 2020       20:15-22:15 uur

 

Concert

vrijdag 27 maart 2020      20:00 uur

 

Deelname niveau

Deelname aan het koor staat in principe open voor iedereen, ongeacht niveau of ervaring. Omdat het een kamerkoor betreft, betekent deelname wel dat enige kennis op het gebied van noten lezen in je voordeel werkt. Toch is het ook mogelijk om deel te nemen wanneer je (voor een groot deel) op gehoor meedoet. Thuis zul je dan met de opnames de stukken moeten studeren. 

 

Repertoire

Klik hier

 

Kosten 

€ 30,00    (voor leden, leerlingen én externe deelnemers)

 

NB Parttime deelname en restitutie is niet mogelijk 

 

Locatie

Kerkgebouw De Brug      Schuilenburgerweg 2     Amersfoort

aanmelden

Door je aan te melden, verplicht je je aanwezig te zijn op alle repetities én het concert!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.