zaterdag 13 januari 2018

13:00-17:00     Kerkgebouw De Brug     Schuilenburgerweg 2      Amersfoort

Directie voor muziekdocenten

Na de succesvolle workshop van vorig seizoen komt er op deze dag een vervolg! Was je er vorig jaar niet bij? Geen probleem, ook dan ben je welkom. Deze workshop is tevens toegankelijk voor niet-leden mits professional in de muziek.

Kosten voor niet-leden: € 35,00  na ontvangst factuur

De workshop wordt gegeven door Árpád Schermann. (1958) studeerde viool bij Jan Nicolai aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en bij Jan Hulst aan het Rotterdams Conservatorium. Na voltooiing hiervan studeerde hij in Rotterdam koor- en orkestdirectie bij Arie van Beek, Barend Schuurman, David Porcelijn en Kenneth Montgomery.

Daarnaast studeerde hij bij Jürgen Schriefer, gedurende lange tijd de meest prominente leraar op het gebied van de 'Schule der Stimmenthüllung', een manier van zingen en stemgebruik, ontwikkeld door de Zweedse zangeres Valborg Werbeck-Svärdström.

Sinds 1982 werkt Árpád Schermann met koren en orkesten in Nederland, Duitsland, Finland, Rusland en Zwitserland, op zowel professioneel als op hoog amateur niveau.

Cursussen en practica op het gebied van (koor-)directie gaf hij onder andere aan de Vrije Muziek Academie en aan de zangstudenten van de Laulukoulu (Conservatorium met de focus op zang) in Lahti Finland.

Op dit moment is hij vaste dirigent van het Valborgkoor, het Valborgkoor Internationaal en het Valborg Ensemble. Hiernaast is hij vaste gastdirigent van het Incanto Chor in Zwitserland. 

Aanmelden (mogelijk tot 1 januari)

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.