Nienke Frankena

Nienke Frankena studeerde aan het Rotterdams Conservatorium viool bij Jan Hulst en altviool bij Gisella Bergman en Ron Ephrat. Ze voltooide haar studie in 1991.

 

Al tijdens haar studie gaf ze enthousiast les en na haar studie heeft ze een bloeiende lespraktijk opgebouwd. Ze geeft privéles in haar woonplaats Hoogland (Amersfoort-noord), is verbonden als docente aan De Muziekcirkel in Driebergen en is tevens docente viool en altviool aan de Zeister Muziekschool. Daarnaast geeft ze workshops (alt-)viool op basis- en middelbare scholen.

Ze heeft leerlingen tussen de 5 en de 87 jaar! Ook kinderen die jong op altviool willen beginnen zijn van harte welkom. 

Plezier in muziek maken staat voorop; uiteraard wordt de techniek niet vergeten en is er veel aandacht voor samenspel. Nienke is lid van de ESTA (European String Teachers Association), een internationale vakvereniging. Hierdoor is zij op de hoogte van het nieuwste lesmateriaal. Ze volgt niet de standaard leergangen die er zijn, maar kijkt naar de leerling als individu. Vervolgens zoekt zij precies de muziek en methodes die de leerling op dat moment nodig heeft.

Haar leerlingen spelen in jeugdorkesten als het AJO en het Domstad Jeugd Orkest en in studentenorkesten als het USC, het VU en het Sweelinckorkest. Ook heeft ze een aantal leerlingen begeleid naar het conservatorium.

Als uitvoerend musicus heeft Nienke gespeeld in diverse Nederlandse orkesten, zoals de radio-orkesten, het Nederlands Philharmonisch Orkest en  het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Als altvioliste was Nienke lid van het Weidlerkwartet van 1987 tot 2004. Op dit moment is ze voornamelijk in kamermuziekformaties actief. 

 

meer info en aanmelding

telefoon: 033 455 84 62 of 06 50 24 64 24