Nienke Frankena

Iedereen, van jong tot oud, beginnend of al meer ervaren, is welkom bij mij.

Ik bekijk per individu wat een leerling nodig heeft! 

 

 

Bij mij kun je terecht voor viool-en altvioolles.

Sinds ik in 1993 in Amersfoort kwam wonen heb ik een bloeiende lespraktijk opgebouwd. Ik geef les aan leerlingen tussen de 5 en de 80 jaar. Om aan de jongsten, ook jonge altviolisten zijn welkom,  les te geven heb ik speciale cursussen gevolgd. 

 

Ik begeleid leerlingen op weg naar hun toelating tot het conservatorium, coach kamermuziekensembles, help leerlingen bij hun eindexamen muziek op school en steun ze bij het instuderen van hun orkestpartijen.

 

 

Ik volg geen standaard leerplan. Ik kijk wat iedere individuele leerling nodig heeft. 

Er wordt, ook in de les, veel samen muziek gemaakt. 

Plezier in muziek staat voorop!

 

Over Nienke

Nienke Frankena studeerde aan het Rotterdams Conservatorium viool bij Jan Hulst en altviool bij Gisella Bergman en Ron Ephrat. Ze voltooide haar studie in 1991.

 

Al tijdens haar studie gaf ze enthousiast les en na haar studie heeft ze een bloeiende lespraktijk opgebouwd. Ze geeft privéles in haar woonplaats Hoogland (Amersfoort-noord), is verbonden als docente aan De Muziekcirkel in Driebergen en is tevens docente viool en altviool aan de Zeister Muziekschool. Daarnaast geeft ze workshops (alt-)viool op basis- en middelbare scholen.

Ze heeft leerlingen tussen de 5 en de 87 jaar! Ook kinderen die jong op altviool willen beginnen zijn van harte welkom. 

 

Plezier in muziek maken staat voorop; uiteraard wordt de techniek niet vergeten en is er veel aandacht voor samenspel. Nienke is lid van de ESTA (European String Teachers Association), een internationale vakvereniging. Hierdoor is zij op de hoogte van het nieuwste lesmateriaal. Ze volgt niet de standaard leergangen die er zijn, maar kijkt naar de leerling als individu. Vervolgens zoekt zij precies de muziek en methodes die de leerling op dat moment nodig heeft.

 

Haar leerlingen spelen in jeugdorkesten als het AJO en het Domstad Jeugd Orkest en in studentenorkesten als het USC, het VU en het Sweelinckorkest. Ook heeft ze een aantal leerlingen begeleid naar het conservatorium.

 

Als uitvoerend musicus heeft Nienke gespeeld in diverse Nederlandse orkesten, zoals de radio-orkesten, het Nederlands Philharmonisch Orkest en  het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Als altvioliste was Nienke lid van het Weidlerkwartet van 1987 tot 2004. Op dit moment is ze voornamelijk in kamermuziekformaties actief. 

Meer info

Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.