Annemieke Boot

  

 

Annemieke studeerde piano en viool aan de conservatoria van Groningen en Utrecht en startte tijdens haar studies al met lesgeven. Sinds 2001 geeft ze les in haar eigen lespraktijk. Annemieke was tot 2011 werkzaam aan het conservatorium in Groningen als correpetitor. Haar grote passie is het spelen van kamermuziek. Ze geeft regelmatig concerten door het hele land met haar ensembles.

 

Muziek maken is expressie. Je vertelt een verhaal en neemt jezelf en de luisteraar mee naar een andere wereld. Pianiste en violiste Annemieke Boot leert je om dit muzikale verhaal te ontdekken en duidelijk te maken. Daarom besteedt ze bijzondere aandacht aan zaken als techniek, een muzikaal plan of idee, kennis van de stijl en de juiste manier van oefenen. Geduld, doorzettingsvermogen en tijd om te oefenen zijn belangrijke randvoorwaarden.

 

Een persoonlijke benadering kenmerkt de stijl van Annemieke. Ze is enthousiast, betrokken en geduldig, om het beste in de leerling naar boven te halen. Je bent nooit te oud om te beginnen of om de lessen weer op te pakken. Vanaf 4 jaar kunnen kinderen al beginnen met piano- of vioolles.

 

Pianolesmethode jonge kinderen
Speciaal voor jonge kinderen ontwikkelde Annemieke met collega Mara van Pommeren een bijzondere pianolesmethode: Klavierleeuwen en Podiumbeesten. Omdat de leerling in beginsel met beide handen tweeklanken overal op de piano speelt, klinken al snel verschillende klankkleuren en harmonieën. Het repertoire stimuleert de leerling om expressief te spelen. Er wordt meteen écht muziek gemaakt. Meer informatie hierover vind je op www.deklavierleeuwen.nl.

 

Over de lespraktijk

Annemieke geeft les in haar lesstudio in Barneveld, daarnaast ontvangt zij ook leerlingen in De Kamers in Vathorst. 

In haar bloeiende lespraktijk voor piano en viool krijgen leerlingen van alle leeftijden en niveaus individueel les. Twee keer per jaar organiseert Annemieke op een aansprekende locatie een leerlingenconcert. Een leerzame manier om ergens naartoe te werken, inspirerend om elkaar te horen en natuurlijk gezellig om bij elkaar te zijn. Annemieke is lid van de EPTA en de ESTA. 

 

Meer info en aanmelding