Henriette Feith

Studio Vocaal Amersfoort

 

 

Ik geef klassiek zangles bij Studio Vocaal Amersfoort. Enthousiast werk ik met leerlingen aan het vinden van een vrije klank zodat het zingen als solist, in ensembles en koren soepel en zonder belemmeringen kan gebeuren.

 

Regelmatig organiseer ik extra activiteiten zoals lezingen of cursussen met collega docenten, waardoor leerlingen een breder “palet” aangeboden krijgen.

 

Omdat ik zelf regelmatig optreed en zelf óók nog steeds les heb, geef ik les met veel kennis vanuit de praktijk. 

 

 

 

 

Over Henriette

Henriette Feith studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Cora Canne Meijer.  Zij heeft zich vanaf haar afstuderen voornamelijk toegelegd op barok, oratorium –en kamermuziek, als solist, maar ook als ensemble zanger bij onder andere het Nederlands Kamerkoor, Groot Omroepkoor en the Amsterdam Baroque Choir.

 

Naast uitvoerend zangeres is Henriette Feith al ruim 15 jaar actief als klassiek zang docent. Hierbij gaat de aandacht natuurlijk uit naar technische aspecten als ademhaling, dictie en houding, maar minstens even belangrijk zijn aandacht voor tekst, interpretatie en vorming van een klankbeeld. De ervaring die zij heeft opgedaan en opdoet als uitvoerend musicus, maar ook als leerling bij verschillende gerenommeerde zangdocenten en cursussen vormt de basis van haar methodiek.

 

Onder de noemer Studio Vocaal Amersfoort geeft Henriette Feith individuele lessen aan beginners en gevorderden, maar ook aan groepen. Samen met pianist Ernst Paul Fuchs verzorgt zij sinds kort regelmatig cursussen Lied interpretatie. 

 

 

Henriette is tevens lid van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen

Meer info

Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.